Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


26
NAP, MPP, szövetség - kisokos (Political)
Posted 4 years ago by
Hungary Org    
Report


Üdvözlök mindenkit!

Mivel a mai nap elharapódzott a helyzet és egyesek kapva kapnak az alkalmon, hogy hozzá nem értésüket bizonyítva trollkodjanak, összedobtam egy kis gyorstalpalót.


Mielőtt belemennénk a definíciókba leszögezném, hogy Magyarország jelenleg nem tagja egyetlen szövetségnek sem!!
Mióta kiléptünk az AFN-ből(bővebb info itt , azóta semlegesek vagyunk, így sem Németországgal és senki mással sem állunk szövetségben.

Mi is az az MPP?

Az MPP magyar jelentése a kölcsönös védelmi megállapodás, ami a játékban annyit takar, hogy egy adott ország direkt csatába itthonról is tudsz ütni. Például Mecklenburgba úgy is tudsz ütni, hogy nem költözöl Németországba, hanem itthon automatikusan a német oldalt dobja fel. Az MPP-k 30 napra szólnak és a kongresszus szavazza meg őket(ezt ki is lehet ütni, azonban ezt később tárgyaljuk meg).

Önmagában ez nem jelent szövetséget, ugyanis a szövetség egy outgame katonai szerveződés, ahol nem csupán MPP-k vannak az országok között, hanem a tagországok vezetői szorosan együttműködnek, priorizálják a szövetség csatáit és napi szinten kommunikálnak, általában chaten.

Ilyen szövetség például az AFN amelynek alapító tagjai voltunk és Hocci a szövetség vezetője is volt, kilépésünkig.


Végül, de nem utolsó sorban a NAP fogalmát szeretném tisztázni. A NAP a Non-Agression Pact rövidítése, ami két ország megnemtámadási szerződése. Ezeknek van egy bevett formája, a békét kötő országok debtet vállalnak(mennyisége megegyezés alapján történik, ergo ha ilyet láttok az nem a tárgyaló felek bénasága, hanem egy bevett szokás), arra az esetre, ha a NAPban foglalt szabályokat valamelyik fél megszegné(ezeket egy tárgyalás keretében döntik el). Jelen esetben, ha Magyarország többet üt 3 milliónál Svájc ellen bármelyik csatában, akkor annak a 200 goldnak búcsút is inthetünk, ezért kérek mindenkit, hogy NE üssön Svájc ellen.

Remélem kicsit közelebb kerültetek a fogalmakhoz, a bári kérdés van, akkor azt komment formájában jelezzétek, vagy gyertek fel chatre.

Maradok tisztelettel:

szenko1

Previous article:
[MK] Heti összegző (4 years ago)

Next article:
[MK] Görgei Század toborzó! (3 years ago)


Comments (11)
04-10-2015 4:55:35
(4 years ago)


A 200 goldot az fizesse, aki a szerződést megkötötte.
A nép kötött-e meg a NAP-ot vagy copa kormánya?
Magyarország kénytelen ölbe tett kézzel nézni, ahogy Svájc birodalmat épít.
Copa NAP-ja megkötötte az ország és a lakosság kezét.
Ha valaki közbe merne avatkozni, hogy visszafogja Svájcot, copa NAP-jának hála 200golddal rövidebbül meg az állam. (Igen az állam, nem copa aki az egyezményt megkötötte).
Copánál ügyesebben, egy profi ügynök sem lett volna képes Magyarországot ennél jobban cselekvésképtelenné tenni Svájccal szemben.

Megoldás :

29-09-2015 21:33:03
(4 years ago)


nem sokat tudok a NAP-ról, de azt tudom, hogy...

29-09-2015 21:09:47
(4 years ago)


Kuldi

29-09-2015 19:18:52
(4 years ago)


írhattál volna valamiről

28-09-2015 23:29:08
(4 years ago)


ÉÉs akkor már sikerült becummantani a 200 goldot?
vagy a csati egy-egy körére vonatkozik?
sajna nem emléxem.
jah igen a 200 gold helyett adjuk át zsákost a svájciaknak !
Vagy kérjünk 200 goldot a törököktől cserébe Zsákosért.


28-09-2015 23:12:45
(4 years ago)


de te nem fogod fel, csak jártatod a saját hülyeséged valami elképesztő komolysággal, amit az ember már önmagában nem tud megérteni hogy te ezt tényleg komolyan gondolod...ez a hétköznapi értelmes -gondolkodó- embernek felfoghatatlan, hogy van ilyen suta szerencsétlen farok akinek aztán tényleg mondhat az ember bármit egyszerüen semmi se fog rajta.Hát részvétem öcsi.. nincs több hozzáfűznivalóm

28-09-2015 23:11:24
(4 years ago)


komolyan mondom ilyet én még nem basztam...
pedig sokmindent megéltem túléltem egy Tomdzsonszt egy Turbomixert és még 1 jópár secus ifjú karatést aki nemtudja mit beszél és nem hallgatja meg a tapasztaltabbat
de te komolyan mondom túlteszel mindenkin.. régen, szeró elején azzal viccelődtünk, amikor a lengyel háború volt, hogy küldjük át turbót lengyelekhez és majd kiidegeli az összes lengyelt. na most azt kell hogy mondjam, hozzád képest Turbomixer egy einstein, ő legalább megértette hogy ha nem ért valamit maradjon csendbe és tanuljon a háttérben...

28-09-2015 23:04:12
(4 years ago)


Zsák, ha valaki magyarból egy nembaráti ország polgára lesz az HAZAÁRULÁS.
Minden egyéb duma az itt ZAVARKELTÉS a részedről.
Baktass szépen vissza a mecsetbe, a müezzin már hív!

28-09-2015 22:50:59
(4 years ago)


nem fogok neked magyarázni, hogy mennyire nincs igazad így ajánlom, hogy fuss neki még egyszer a cikknek és próbáld megérteni. nem nehéz,sokaknak sikerült már, többek között általános iskola 4-ben is volt ilyen értő olvasásnak csúfolt valamid. sok sikert az értelmezésben

28-09-2015 22:44:37
(4 years ago)


Az MPP - kölcsönös védelmi megállapodás, ahogy a nevében is benne van kölcsönös védelemről szól. Nem arról, hogy csak úgy potyára láthassuk a másik ország csatáit.
Ez szimpla félrebeszélés a cikkben, és az írója nincs tisztában hogy Szövetség mint Unió és egy szövetséges kapcsolat lehet két különböző dolog. Ahhoz hogy valamelyik országgal szövetségesek legyünk nem kell egy Szövetségben/Unióban is benne lenni.
Az MPP egy szövetséges viszonyt hozott létre Németország és Magyarország között, ahol a felek kölcsönös védelemről biztosítják egymást. Amikor a kormány arra utasít, hogy a védelmi partnerünket támadjuk, az felrúgása a védelmi egyezménynek és egy szövetséges elárulása.
Arról nem beszélve hogy ez hazaárulás is, mert az ősellenség Svájc oldalán való ütést szorgalmazta az elnök - szövetségesünk kárára.

28-09-2015 22:35:55
(4 years ago)


bári kérdés van. hol a söröm? (uccso sor javitsd )New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Aurora | Pandoria
Play on