Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


9
TÜRK BİRLİGİ NEDEN KURULMALI (Military)
Posted 10 years ago by
rocksotek    
Report


Türk Birliği Neden Kurulmalı?

Tarihte ,her devirde onemli devletler ve imparatorluklar kuran ,kendine ozgu medeniyeti ve adaletli yonetimiyle Dunyaya yon veren TURK MILLETI nin tekrar ayaga kalkma zamani gelmistir.

Asirlarca SUPER GUC konumunda olan devletler cikarabilen Turk milleti , 17.
yuzyilda dunya milletleri arasindaki bu yarista geriye dusmustur ve bayragi
Ingiliz imparatorlugu ele gecirmis ve son yuzyildada bu bayragi ABD ele
gecirmistir .

Soguk savas sirasinda, tarih icin kisa bir sure sayilabilecek 50-70 yillik bir sure icin Rusyanin kontrolundeki SSCB de bu yarisa ortak olmaya calissada sonucsuz kalmistir ve dagilmistir .Neticede bugun, Super Guc ABD dir ve Dunyayi istedigi gibi yonetmekte ve her yere kendi cikarlari dogrultusunda istedigi sekilde mudahale edebilmektedir.

Yuzyillarca birbirini yiyen Avrupa devletleri bile , bu super guce karsi birlesmek durumunda kalmis ve AVRUPA BIRLIGINI olusturmustur. Almanya ve Fransanin onderligindeki AB , Siyasi, Askeri olarak olmasada ekonomik olarak ABD ye alternative bir guc olmustur.

Diger taraftan 1,5 milyari askin nufusu ve cok hizli buyuyen ekonomisi ile CIN yeniden tarih sahnesine SUPER GUC olarak cikmistir ve ABD nin en guclu rakibi durumuna gelerek 21. yuzyilda ABD ile cekismesi muhtemeldir .

RUSYA yine toparlanarak Alternativ guc olma yolundadir ve tekrar bagimsizligini alan eski SSCB ile butunlesmeye calismaktadir. Hala askeri bakimdan buyuk bir guctur ve dagilmaya ragmen yine dunyanin en genis topraklari ve zenginlikleri ondadir.

1990 larda SSCB nin yikilmasi ile birlikte , bugun ,Turkiye ile birlikte cok sukur tam bagimsiz 7 Turk Cumhuriyeti vardir ve bu 15 yilda ekonomik ve siyasi olarak onemli asamalar kaydedilmistir.

Dunyada olusan bu kutuplasma veya gruplasmalara parelel olarak Turk cumhuriyetleride biraraya gelerek guclerini birlestirmeli ve tarihteki o degismez yerini en guclu bir sekilde almalidir.Aksi taktirde super gucler arasinda PIYON pozisyonunu ustlenmek zorunda kalinabilir ve hatta daha kotusu ozellikle Cin veRusya arasinda kalan cumhuriyetler ekonomik , siyasi ve askeri olarak kaybolma tehlikesi ile karsilasabilir.

JAPONYA ,Kore ve diger bazi uzakdogu devletleri bu guclere karsi guclerini
birlestirirken ,Arap devletleri buyuk petrol zenginliklerine ragmen ,tam bir daginiklik icerisinde,birlikte n uzak belirli dis guclerin oyunlari ile , tabiri caizse para ve zenginlik icinde sefaleti ve savasi yasamaktalar.

SuperGuc olmanin ve kimseye boyun egmeden yasayabilmenin sartlari ;
1-Yeterli Toprak genisligi
2-Yeterli nufus
3-Egitim ve Teknoloji
4-Askeri Guc
5-Ekonomik guc

Bunlara ilaveten dil birligi , ulku birligi ve millet olma bilinci de onemli rol oynar.

Bu basliklara dikkatle bakalim .Simdiye kadar tarihe yon veren ve vermesi muhtemel olan milletleri karsilastiralim .

1-ABD ve ingiltere (UK) (Anglosaksonlar)
2- AB(Alman ve Fransiz kontrollu )
3- ARAPLAR
4-JAPONYA
5-RUSYA
6-TURKLER
7-CIN

Su anki Turk Cumhuriyetleri Toplam olarak dusunuldugunde TURK MILLETI ne
asamadadir ve hangi konularda kim ne derece zayif ne derecede gucludur?Turk
milletinin en guclu super guc olmasi mumkun mudur veya neler yapmalidir?

1-ABD ve ingiltere (UK) (Anglosaksonlar) ele alinirsa , yukarida bahsi gecen 5 maddede en ileri veya en optimum durumda oldugu gorulur.Yeterli toprak genisligi ve yetismis insan gucleri ve en ileri teknolojileri askeri ve ekonomik olarak guclu olmalari ve bu durumlarinin surekliligi icin herseyi mesru sayarak zayif ulkelerden yaralanmalari 21. yuzyildada en kuvvetli olmalarini saglayacaktir.

2-AVRUPA BIRLIGI :Avrupa devletleri tek tek ele alindiginda ABD nin yanina bile yanasmasi mumkun degilken , AB nin olusmasindan sonrabirligin butunlesmesi ve guclenmesi icin zamana ihtiyaci vardir.nufus ve toprak genisligi yeterli duruma gelmistir.Teknoloji ve ekonomidede durum cok iyi olmakla birlikte Askeri guc bakimindan guclenmeye ihtiyaci vardir.En onemli sorun birlik uyelerinin uyum sureci ve entegrasyonudur. Siyasi olarak gorus ayriliklari , tek anayasa veya tek para konularinda anlasilamamasi , genisleme surecinin devam etmesi, nufusun yasli olmasi ve zenginlik kaynaklarinin (petrol, madenler v.s.) yeterli olmamasi birer engel
olusturmakta ve dil birligi ve ulku birligide ve siyasi cesitlilikte super guc olmanin onundeki engeller olarak gozukmektedir.

3-ARAPLAR da ise durum daha vahimdir ve yakin gelecekte dunyaya yon verebilecek super guc olmasi mumkun gozukmemektedir. Birligin saglanmasi durumunda yeterli insane ve toprak, zenginlik olmakla birlikte , ekonomik guc bakimindan sadece hammadde , petrol satisina bagli bir durum soz konusu ve uretime dayali sanayilesme yok yani cok yetersiz . Teknoloji cok yetersiz.Askeri guc cok yetersiz.

4-JAPONYA da teknoloji, Nufus (yaslaniyor) , ekonomik guc cok iyi olmakla birlikte , Yeterli toprak genisligi yok ve dolayisiyla ekonominin temeli hammadde ve petrol , madenler yetersiz.Ordu zaten yok.Yani gelecekte japonya nin dunyayi yoneten super guc olma sansi cok dusuk.

5-RUSYA nin , yeterli toprak genisligi ve yeralti zenginligi . yeterli insan gucu , eskide olsa yuksek teknoloji ve nukleer guc ve hantalda olsa hala buyuk bir askeri gucu var.
Eksikleri , eski teknoloji , yasli nufus , ekonomide zayiflik ve rekabet
guclerinin olmamasi . Yani zayif taraflarinin guclendirilmeside nispeten zaman almakla birlikte siyasi istikrar ve bazi ulkelerle tekrar birlik kurulmasina bagli olarak
guclu bir Rusya 21. yuzyilda yine sahnede olacaktir.

6-CIN , 21. yuzyilin en korkulacak milleti.1,5 MILYAR dan fazla nufusu ile dunyanin her tarafina dagilmis birbirlerine kuvvetle bagli gelenekleri guclu bir nufus .
Ekonomik olarak hala yeterli buyukluge ulasmamakla birlikte , dunya dengelerini etkileyecek bir buyukluk ve hizla buyumeye devam eden bir ekonomi.Yeterli toprak genisligi ve yeralti zenginlikleri , Teknolojik olarak oldukca ileri ve buyuk bir askeri guc.
Eksikleri ise , nufusunun cok buyuk olmasi bir yerde negatif etki
yapmakta ve ekonomik olarak henuz yeterli buyuklukte degil.(kisi basi
degerler alindiginda cok dusuk).Ancak dil ve ulku birligi gelenekler ve
millet olma bilinci cok guclu .

7-TURK MILLETI ni ele alirsak , yeni kurulan devletlerle birlikte yeterli toprak genisligi ve yeralti zenginligi , yeterli nufus ve insane gucu ,guclu sayilabilecek bir ordu olmakla beraber teknolojik bakimdan disa bagimlilik sonucu askeri gucun yeterli olmamasi ,nukleer guc eksikligi , diğer rakiplere gore zayif ve bagimli ekonomi .

SONUC

Goruldugu gibi tek tek ele alindiginda TURK CUMHURIYETLERI Turkiye dahil
, diger guclu ulkeler veya milletler karsisinda maalesef bir sey ifade edemiyor .

Su anki durumda zenginlik kaynaklarimiz, madenler, petrol hammade halinde
maalesef super guclere giderken onlari dahada guclendirmekte. Cografi
genislik buyuk olmakla birlikte arada fiziki olarak kopukluk var.(Ermenistandan dolayi).Dil konusunda cok buyuk problem var.Ayni soydan olan halklar arasinda ortak anlasabilecegimiz bir DIL, HATTA ALFABE maalesef yok.

En onemlisi ulku birligimiz yok.Millet olma bilincimiz yok.

Kazak , Kirgiz , Ozbek ,Azeri,Turkmen , Uygur,Tatar ,Turk(Turkiyeli Turk)
ve diger boylarin TURKLUK ANLAYISLARI VE TURK DEYINCE ANLADIKLARI
FARKLI.Yetmis yillik Rus idaresinin asimilasyon politikalari ile bir cok yerde ve oldukca buyuk bir cogunlukca TURK DENINCE anadolu veya Turkiye Turku ,ahiska turku anlasilmaktadir. YANI MILLET OLMA VE TURKLUK ANLAYISI MUTLAKA GUCLENDIRILMELIDIR . Bolgesel olarak nufus dagilimlari cok farklilik
gostermekle birlikte ozellikle Kazakistanda RUS NUFUSU VE KULTURU , TURK
MILLETI ve BIRLIGI onunde onemli bir engel olarak durmaktadir.

ASLINDA , 16 MILYONLUK NUFUSU(sadece 7 milyonu kazak ve 1-2 milyon diger
turk halklari) ile RUSYA nin kutup ayisi ve CIN in ejderhasi arasinda kalan KAZAKISTAN tehlikenin farkindadir ve bu nedenle ileri goruslu devletbaskani NURSULTAN NAZARBAYEV ciddi olarak TURK BIRLIGININ KURULMASINDAN bahsetmis ve teklifte bulunmustur.

Bu nedenle TURK MILLETI nin gelecegi , refahi ve dunyada soz sahibi olabilmesi icin yapilacak seyler bellidir.Zayif yanlarimizi yukarida belirttik.Bu eksikleri giderebilmek icin once birlesmek birlik olmak gereklidir.Yani artik daha fazla zaman kaybetmeye tahammulumuz yok.

TURK BIRLIGI ICIN TABANDAN, YANI HALKTAN GELECEK ISTEK VE DESTEK ONEMLI ROL OYNAMAKLA BIRLIKTE , ESAS GOREV DEVLET VE HUKUMET BASKANLARINDADIR VE BUNLAR ON AYAK OLMALIDIR.NITEKIM BOYLE BIR ISTEK VE TEKLIF KAZAKISTANDAN BIZZAT GELMISTIR VE BUNUN UZERINE GITMEK VE DEVAMINI GETIRMEK ,HIZLANDIRMAK YANI
TURK BIRLIGINI KURMAK BUTUN TURK DEVLET BASKANLARIMIZIN EN ONEMLI GOREVI VE HEDEFI OLMALIDIR.

BU GOREVI VE SORUMLULUGU YERINE GETIRMEYEN , AGIRDAN ALAN KIM OLURSA OLSUN TURK MILLETI KARSISINDA VEBAL ALTINDA OLUR.


UYAN EY ASIL TURK MILLETI!
KENDINE GEL VE AYAGA KALK ARTIK!
BIRLIK OLMAKTAN BASKA CAREMIZ YOK .
ZAMANIDIR ARTIK BIRLESMENIN.
ZAMANIDIR ARTIK DUNYADA SOZ SAHIBI OLMANIN.
ZAMANIDIR ARTIK DUNYAYA ADALETI GETIRMENIN.
ZAMANIDIR ARTIK TURK BIRLIGININ.

Previous article:
TURAN ORDUSU (10 years ago)

Next article:
MAAŞINI SEN SÖYLE GEL ÇALIŞ ŞİRKETİMDE (10 years ago)

E-Sim
Free strategy browser game.
This server is closed

 160+ Countries
 ~40k active users
 15 seconds to register

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Epica | Versa | Chimera | esim political game
Play on